User Tools

Site Tools


start

Välkommen till Datorföreningen Update!


Update är en förening för alla datorintresserade i Uppsala och hela världen. Vi är till för dig som gillar att hålla på med datorer i alla deras former – hårdvara, mjukvara, modernt som gammalt, stort som litet, olika datorarkitekturer, Unix/Linux, fleranvändarsystem, programmering, med mera.

I våra lokaler på Svartbäcksgatan finns en omfattande samling av datorutrustning, dokumentation, och mjukvara som spänner från idag tillbaka till 1960-talet.

Update driver också diverse projekt, bland annat föreläsningar, utställningar, och en medlemstidning.

Varje månad går vi ut och äter tillsammans, och minst en gång i månaden anordnas en så kallad torsdagsverkstad då vi träffas i föreningens lokal och jobbar med våra hobbyprojekt.

För att kontakta oss, skriv till vår epostlista update@dfupdate.se, besök oss i vår föreningslokal på Svartbäcksgatan 65, eller titta in i vår IRC-kanal #update på EFnet (se Kort IRC-howto om du inte är bekant med IRC).

Update har flyttat!

Nu har Update flyttat till den nya lokalen på Svartbäcksgatan!

Ett enormt tack till alla som på något vis hjälpte till med flytten!

Det finns lite information att läsa om vad som gäller för vår datordrift framöver.

Upcoming events

2022/06/01 18:00 - 21:00: Onsdagsmöte

Location: irc://irc.efnet.org/#update
Första onsdagen i varje månad går vi ut och äter middag tillsammans. Vart vi går brukar diskuteras på vår mailinglista samt på efnet/#update. För nya medlemmar är onsdagsmötena ett utmärkt sätt att lära känna de andra medlemmarna och träffa medlemmar som inte besöker T-salen så ofta. Man är givetvis välkommen att göra oss sällskap även om man inte är medlem i föreningen.

Past events

2022/05/14 19:00 - 21:00: Lecture: "The Danish Data History Association is on the move …" by Michael Ørnø (DDHF)

Location: https://bbb.cryptoparty.se/b/upd-0mo-m2u-aq8
We, the Danish Data History Association (Dansk Datahistorisk Forening), were founded more than 20 years ago and have primarily lived (quietly) underground in a cellar in the outskirts of Copenhagen. In 2020 the municipality of Ballerup, who were our hosts, decided to use the approx. 1000 m² for other purposes than us. Two years later – in February 2022 – we had a “grand” opening of our new experimental data museum with a 600 m² exhibition. What happened? And what's the plan moving forward?

2022/05/11 18:30 - 20:30: Plenum

Location: Svartbäcksgatan 65

start.txt · Last modified: 2022/01/24 18:06 by vol